Subsidies voor beurzen: Haal meer uit je marketingbudget

beurs messe duitsland workshop

Beurzen zijn geweldige kansen om je producten en diensten aan een breder publiek te presenteren. Ze bieden een unieke kans om direct in contact te komen met potentiële klanten en partners, maar de kosten kunnen hoog oplopen. Gelukkig biedt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondersteuning met de Support International Business (SIB) regeling. Hieronder vind je meer uitleg over de twee subsidieopties voor beurzen.

1. Subsidie voor Collectieve Activiteit

Sta je op het punt om samen met andere Nederlandse ondernemers deel te nemen aan een internationale beurs in het buitenland? Als dit het geval is en jullie deelnemen aan een collectieve activiteit, zoals het bekende oranje Holland Paviljoen, dan kom je in aanmerking voor de SIB Collectieve activiteit subsidie. Je kunt 50% van de kosten terugkrijgen, tot maximaal € 2.500. Bij deelname aan een “groene beurs” is zelfs 80% subsidie mogelijk.

2. Subsidie voor individuele beursdeelname

Misschien ben je van plan om met een individuele stand deel te nemen aan een internationale beurs in het buitenland. Het is bekend dat de huurkosten voor individuele stands doorgaans hoger zijn dan voor deelname aan het collectieve Holland Paviljoen. Gelukkig komen MKB-ondernemingen in aanmerking voor ondersteuning via de SIB Individuele beursdeelname subsidie. Ook hier bedraagt de subsidie 50% van de kosten, tot maximaal € 2.500. En je kunt deze subsidie zelfs twee keer ontvangen voor dezelfde beurs in opeenvolgende jaren.

Hoe werkt het?

Kijk voor de voorwaarden en aanvullende informatie op de website van de RVO. Daar kun je ook direct de subsidie aanvragen. Deze steun kan je helpen je internationale zakelijke doelen te bereiken zonder de volledige kosten zelf te dragen. 

Recente berichten

Deel dit bericht