Beurzen in Duitsland

Beurzen in Duitsland zijn dé mogelijkheid om in contact te komen met potentiële klanten en zakenpartners.

Maar de voorbereiding en het selecteren van de juiste standbemanning zijn essentieel om de beurzen tot een succes te maken. Als native speaker Duits maak ik je beursteam compleet.

Herkenbaar?

Herken jij één of meer van de onderstaande punten? 

  • Jullie hebben weinig of geen ervaring met beurzen in Duitsland en je weet niet hoe je die moet aanpakken.
  • De beursstand ziet fantastisch uit, maar de bezoekers lopen voorbij.
  • Het eigen personeel kan je producten of diensten prima uitleggen, maar vindt het lastig vreemde mensen proactief aan te spreken (vooral in het Duits).
  • Voor een divers beursteam hebben jullie niet genoeg mensen in dienst.
  • De binnendienstmedewerkers vinden het niet leuk om naar een beurs te gaan en je wilt ook niet de hele verkoopafdeling naar een beurs sturen, omdat dringende werkzaamheden anders blijven liggen.


Als er iets is dat ik heb geleerd over beurzen, is het wel dat de standbemanning het verschil maakt. Alleen met een gemotiveerd en enthousiast beursteam wordt jullie beursdeelname een succes.

Voorselectie van potentiële klanten

Het is de kunst om uit het grote aantal bezoekers de juiste mensen te filteren. Als extra standmedewerker zoek ik actief het gesprek met de beursbezoekers en maak ik een eerste selectie. Alleen potentiële klanten of zakenpartners verwijs ik door naar de rest van het beursteam. Zo kunnen je verkopers zich concentreren op de bezoekers die ook de beoogde klanten of zakenpartners zijn. Op deze manier haal je meer rendement uit je beurzen in Duitsland, gebruiken je verkopers hun tijd effectief en genereer je meer qualified leads. 

Stoom je beursteam klaar

Heeft je beursteam hulp nodig bij de voorbereiding? De beurstraining is een vlotte verkooptraining voor sales- en accountmanagers en teamleiders van verkoopteams. Ze leren hoe ze je product/dienst of bedrijf kort en krachtig kunnen presenteren, met welke zakelijke cultuurverschillen ze rekening moeten houden, hoe ze succesvol afspraken maken en hoe ze hun doelen bereiken. 

Duitse beurzen zijn keihard werken en niet zomaar een gezellig uitje. Zeker niet als je voet aan de grond wilt krijgen op de Duitse markt. 

Je kunt deze workshop combineren met mijn beurswerkzaamheden, maar de workshop is ook los aan te schaffen.

Tip! Vraag de SIB subsidie aan

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een SIB subsidie voor organisaties die internationaal ondernemen. Deze subsidie is in dit geval niet voor mijn diensten te gebruiken, maar wel voor de standhuur en opbouwkosten.

Klaar voor Succes in Duitsland?

Wil je meer weten over de marktentree of wil je meteen een afspraak plannen? Dat kan!

Wat onze klanten zeggen