MARKTONDERZOEK

marktonderzoek en marktanalyse, het begin van zakendoen in DuitslandStarten in Duitsland is een investering

Wat u ook gaat doen, het kost tijd en geld. In Duitsland heeft u een lange adem nodig. Het succes laat langer op zich wachten dan u van Nederland gewend bent. Houdt dit altijd in gedachten! Daarom is het erg slim om van tevoren te onderzoeken of er in Duitsland überhaupt een markt voor uw producten is.

Marktonderzoek en marktanalyse

Door marktonderzoek te doen kunt u beter beslissen of en waar u de Duitse markt betreedt. Welke regio is voor mij interessant? Wat zijn mijn kansen? Wat zijn de risico’s? Hoe is de concurrentie? Deze en nog meer vragen onderzoek ik voor u in een marktanalyse.

Uw product op de Duitse markt

Of de Duitse markt interessant is voor uw product? Ik zoek het graag voor u uit met behulp van een gedegen marktonderzoek. Ik weet welke wegen ik hiervoor in Duitsland moet bewandelen. Hierdoor kan ik met zekerheid zeggen of er een markt is voor uw product.

Regio

Duitsland is veel groter dan Nederland. Voor u is belangrijk dat u precies weet in welke regio uw kans op succes het grootst is. Dit punt zal een belangrijk deel zijn van mijn marktonderzoek zodat u een veel beter beeld heeft in welk deel van Duitsland u de markt kunt betreden.

=>TIP: Vraag voor deze dienst de Subsidie SIB Kennis en vaardigheden aan en krijg 50% vergoed.

Concurrentie

In het marktonderzoek zullen ook concurrenten opgenomen zijn. U zal goed zicht hebben op wat u kan verwachten van bedrijven die op hetzelfde gebied werkzaam zijn. Op deze manier krijgt u een helder beeld waar voor u de kansen liggen.

Risicoanalyse

Wat zijn de risico’s bij het uitbreiden van de bedrijfsactiviteiten naar Duitsland? Is het cultuurverschil voor u een obstakel of juist een kans? Na de risicoanalyse zult u veel beter zicht hebben op wat zaken doen voor uw bedrijf kan betekenen.

Taaltraining “ ganz nebenbei”

U wilt uw Duitse taalkennis blijven oefenen en verbeteren? Taalkennis opbouwen is een kwestie van durven doen en benutten. Terwijl ik voor u marktonderzoek uitvoer communiceren wij (als u dit op prijs stelt) onder elkaar gewoon in het Duits. Persoonlijke gesprekken, bellen en e-mailen kunnen we in het Duits doen. Zo kunt u “ganz nebenbei” uw taalkennis opfrissen en verbeteren.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen op: 06/44 69 00 37

Heeft u een vraag over zakendoen in Duitsland?

MIJN REFERENTIES

Richard Klomp

“Gelukkig heb ik Beate leren kennen. Gelukkig omdat er in het woud der keuze veel ‘ruis’ zit. Ik zocht een deskundige die me bij hand kon nemen in het voorbereiden en uitvoeren van een grote stap namelijk; de basis leggen voor succes in Duitsland. Op de eerste plaats komt een goed product/dienst maar direct op de twee plaats prijkt Beate om dit complexe vraagstuk tot een succes te brengen. Ze behoedt voor over-enthousiasme en emotionele gekleurdheid en stuurt mee op cijfers die verkregen worden door een fundamenteel marktonderzoek. Eenmaal onderbouwd bemerkte ik een gedrevenheid en passie die gelijk stond aan de mijne. Heerlijk. Geen onderdeel is haar te veel. Ze heeft kundig onze communicatie vertaald alsook de complete website mee ontwikkeld, bekeken door een Duitse bril. Twijfels hebben om de stap te wagen? Gewoon doen! Mouwen opstropen en Beate inhuren!”

Richard KlompInventive B.V.