CERTIFICATEN AANVRAGEN

certificaten aanvragen, belangrijk maar ook een tijdrovende klus in DuitslandDuitse bedrijven en klanten zoeken betrouwbare producten en partners. Door certificaten en keurmerken wekt u vertrouwen, en met een Duits certificaat bent u een extra stapje voor.

Productkeurmerken

Voor uw product en uw doelgroep zijn er verschillende keurmerken beschikbaar, deze verhogen de betrouwbaarheid. Bij technische producten is bijvoorbeeld een certificaat van TÜV Rheinland een echte aanrader. Als alternatief kunt u met de door het GS (Geprüfte Sicherheit) afgegeven certificaat de veiligheid van uw product aantonen. Daarnaast zijn er talrijke keurmerken voor verschillende kenmerken van producten (biologisch, milieuvriendelijk, energiezuinig,…).De diversiteit aan keurmerken en certificaten is in Duitsland zo mogelijk nog hoger dan in Nederland. Het is daarom goed u te laten adviseren door iemand die hier bekend mee is, en de wegen in Duitsland kan bewandelen om deze keurmerken voor u te regelen.

Bedrijfskeurmerken

Naast enkele producten kunt u ook uw hele bedrijf laten certificeren. Een webshop kan hierdoor bijvoorbeeld zijn degelijkheid en betrouwbaarheid aantonen. Trusted Shops is voor e-commerce in Duitsland het bekendste keurmerk. Dit keurmerk waarborgt, door middel van controles, dat de rechten van de klant gerespecteerd worden. Ook zorgt dit keurmerk ervoor dat klanten hun geld terugkrijgen als ze niet tevreden zijn met de aangeboden producten of diensten. In Duitsland zijn deze certificaten nog belangrijker dan in Nederland. De typisch Duitse consument of bedrijf hecht hier nog meer waarde aan dan de Nederlandse tegenhangers.

Aanvraagprocedure

Het uitzoeken van het juiste keurmerk en aanvragen hiervan is vaak bureaucratisch en tijdrovend. Door mijn ervaring met het aanvragen van certificaten en bewaken van het aanvraagtraject weet ik precies waar de pijnpunten kunnen liggen, en kan ik zorgen dat u de certificaten en/of keurmerken zo snel als mogelijk krijgt. Laat het aanvragen gewoon aan mij over! En bespaar uzelf een hoop administratieve rompslomp opdat u zich bezig kan houden met de dingen die u leuk vind en/of goed in bent.

Taaltraining “ ganz nebenbei”

U wilt uw Duitse taalkennis blijven oefenen en verbeteren? Taalkennis opbouwen is een kwestie van durven doen en benutten. Terwijl ik voor u certificaten en keurmerken aanvraag communiceren wij (als u dit op prijs stelt) onder elkaar gewoon in het Duits. Persoonlijke gesprekken, bellen en e-mailen kunnen we in het Duits doen. Zo kunt u “ganz nebenbei” uw taalkennis opfrissen en verbeteren.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over de mogelijkheden, schroom dan niet en neem zo snel mogelijk contact op met mij op: beate.hering@succesinduitsland.nl of 06/44 69 00 37

Heeft u een vraag over zakendoen in Duitsland?