Workshop

Meer succes op een Duitse beurs

beurstraining workshop meer succes op duitse beursBeurstraining voor salesprofessionals

 • Haal meer rendement uit uw beursbezoek
 • Gebruik uw tijd effectief
 • Geef een overtuigende Duitse pitch van uw product, dienst of bedrijf
 • Gebruik de juiste woorden voor een professionele indruk
 • Voorkom valkuilen en blunders door kennis van de cultuurverschillen

Voor wie?

De beurstraining is een gecombineerde taal/verkooptraining. Geschikt voor sales- en accountmanagers en teamleiders van verkoopteams die meer omzet uit een beursbezoek willen halen en hun zakelijk Duits doelgericht willen opbouwen en verbeteren.

Goede beursresultaten zijn niet vanzelfsprekend

Daar weet u waarschijnlijk wel over mee te praten. De kosten van het huren en inrichten van de stand (en het vrijmaken van personeel) zijn vaak hoger dan de opbrengst van de dag zelf.

De oorzaak hiervoor ligt grotendeels in de matige voorbereiding van het beursbezoek. Medewerkers weten niet wat er van ze verwacht wordt en welke doelen ze minimaal moeten halen.

Omdat ze soms geen goed Duits spreken, zijn ze ook niet gemotiveerd om proactief gesprekken aan te knopen met beursbezoekers. En wanneer dat wel gebeurt, maken zij geen professionele indruk met hun gestamel en zoeken naar de juiste woorden.

En laten we eerlijk zijn: veel medewerkers beschouwen een beursbezoek als een soort bedrijfsuitje …

Duitsland is hét land van de grote vakbeurzen

Daarom is het extra jammer dat u zo weinig resultaat haalt uit uw beursdeelname. Want er zijn elke maand weer tientallen vakbeurzen waarop u uw gezicht kunt laten zien en leads kunt genereren.

Voor Duitse bedrijven dragen beursbezoeken significant bij aan hun bedrijfsresultaten. Alle toonaangevende bedrijven staan op de beurzen die er voor hen toe doen. Of ze sturen hun medewerkers als bezoekers. Om zaken te doen, leads te genereren, klanten te spreken, te informeren naar innovaties. En natuurlijk om te kijken naar wat de concurrentie doet.

Groot verschil hoe Duitse bedrijven te werk gaan en hoe hun Nederlandse collega’s dat doen.

Duitse bedrijven zijn ware meesters in het grondig voorbereiden van beursbezoeken. Medewerkers moeten echt aan de bak! Het wordt zeker niet (alleen maar) als een gezellig uitje beschouwd. Ze zijn keihard aan het werk met helder gedefinieerde doelen en weten precies wat er van ze verwacht wordt. En daarmee boeken ze veel succes.

Zo krijgt u ook meer succes op een Duitse beurs

In deze beurstraining leren sales- en accountmanagers en teamleiders van verkoopteams hoe ze hun doelen voor beursdeelname formuleren én bereiken door een gedegen voorbereiding en effectieve planning.

 • Ontdek wat u naast het generen van nieuwe leads nog meer kunt bereiken op een Duitse beurs
 • Kom erachter welke zakelijke cultuurverschillen cruciaal zijn wanneer u blunders wilt vermijden.
 • Professionaliseer uw (beurs)gesprekken met de juiste Duitse woorden en zinnen.
 • Leer hoe belangrijk het is om een beursbezoek goed voor te bereiden.
 • Presenteer uw bedrijf, product of dienst in een korte pitch zonder te aarzelen.
 • Ontdek hoe u een afspraak in een correcte e-mail bevestigt.
 • Leer hoe u de opvolging doelmatig en gestructureerd aanpakt voor het beste resultaat.
 • Krijg feedback van de trainer(s) op eventuele fouten zodat u zeker weet dat het goed is wat u zegt.
 • Oefen en perfectioneer uw belangrijkste beursgesprekken zodat u deze later op uw gemak zult voeren.

Meedoen aan deze beurstraining zal u en uw medewerkers het volgende opleveren:

 • U weet hoe u uw beursbezoek gestructureerd kunt voorbereiden om succes te boeken en uw doelen te bereiken.
 • U kunt uw product/dienst of bedrijf kort en krachtig presenteren en positioneren.
 • U staat sterk in uw gesprekken met de potentiele Duitse klanten.
 • U weet hoe u succesvol afspraken maakt en effectief opvolging geeft aan uw beursbezoek.

Concreet ziet de beurstraining er zo uit:

 • 1 bijeenkomst: Deze bijeenkomst geeft u informatie en structuur. U leert en oefent hoe u de beurs voorbereidt en hoe u de belangrijkste gesprekken structureert voor het beste resultaat.
 • reader + digitaal: Naast de uitgebreide reader ontvangt u ook transcripties van de trainingsbijeenkomsten, zodat u de lesstof later op uw gemak kunt nalezen en oefenen.
 • locatie: Het programma vindt plaats op een rustige locatie in Amsterdam zodat u zich kunt concentreren zonder de afleiding van uw dagelijkse werkzaamheden.
  Let op: Op 11 februari 2021 vindt de workshop online plaats!!

Succesvolle gesprekken op de Duitse beurs

Uw taaltrainer is Ruxshin Bischoff

Ik heb met Das Büro-Duits voor bedrijven al tientallen Nederlandse bedrijven en hun medewerkers geholpen om hun zakelijke communicatie te verbeteren. Deelnemers aan mijn trainingen en seminars leren in korte tijd hoe ze – zonder ingewikkelde grammaticaregels – Duits kunnen spreken en schrijven, waardoor hun motivatie en productie omhooggaat, en hun werk weer leuk wordt.

Haal meer rendement uit uw beursbezoek

Uw verkooptrainer is Beate Hering

Met mijn bedrijf Succes in Duitsland help ik Nederlandse bedrijven bij het zakendoen in Duitsland. Als native speaker Duits begeleid en ondersteun ik actief Nederlandse bedrijven bij hun commerciële activiteiten in Duitsland. Graag deel ik mijn ruime ervaring met de deelnemers van mijn workshops.

Aanmelden

Meld u en uw medewerker(s) aan voor de training zodat u ook in Duitsland succesvol naar de beurs gaat en met gemak professioneel uw gesprekken voert. Dat kunt u doen via beate.hering@succesinduitsland.nl of bel 06 – 44 69 00 37.

Zodra ik uw bericht heb ontvangen neem ik z.s.m. contact met u op om een afspraak te maken. Heeft u vragen die u eerst per e-mail wilt stellen? Dat kan natuurlijk ook: mail naar beate.hering@succesinduitsland.nl en u krijgt zo snel mogelijk antwoord.

MIJN KLANTEN AAN HET WOORD

Harm Kuijpers

“Workshop Meer succes op een Duitse beurs en begeleiding van Beate is zeer aan te bevelen! Vanwege relatief grote afstanden tussen collega’s hebben we gekozen voor een digitale workshop, welke zeer goed bevallen is. Beate neemt je mee in haar zeer uitgebreide ervaring en weet haar kennis op een luchtige manier over te brengen op de deelnemers. Ze heeft er voor gezorgd dat we goed voorbereid en gestructureerd als standhouder op een Duitse beurs stonden. Dit heeft geleid tot een groter aantal nieuwe leads, waarbij de gemiddelde kwaliteit van deze leads ook verbeterd is.”

Harm KuijpersBestuurder Lavans GmbH