ZAKENPARTNER VINDEN

zakenpartner zoeken en benaderenPotentiële klanten zoeken en benaderen

Misschien heeft u al een export strategie of wilt u deze gezamenlijk ontwikkelen. Een cruciaal onderdeel van een export strategie is het benaderen van de potentiële klanten. Er zijn verschillende mogelijkheden om Duitse klanten te vinden. We kijken welke mogelijkheden het best bij uw bedrijf passen en uiteindelijk moeten de klanten benaderd worden. Maar acquisitie is lastig als je de taal niet goed spreekt. Als native speaker ligt voor mij de drempel lager om met Duitse klanten in contact te komen.

Zakenpartner vinden

Zakendoen in Duitsland betekent ook samenwerken met Duitse partners. Hoe vind u de juiste partner? Het zoeken van een zakenpartner (bijv. transporteur, belastingadviseur, monteur, vertegenwoordiger,…) in Duitsland is een tijdrovende klus. Ik neem dit graag uit uw handen.

Cultuurverschil

Duitse klanten en zakenpartner stellen het bijvoorbeeld erg op prijs als u de taal goed spreekt. Maar zo zijn er ook vele andere aspecten aan het zaken doen met Duitse partners die anders zijn dan u in Nederland gewend bent. Door in beide landen te wonen en te werken ben ik vertrouwd zowel met de Nederlandse als ook de Duitse bedrijfscultuur. U hoeft hiernaar geen uitgebreid onderzoek te doen of een lange opleiding te volgen. Samen met u kan ik de belangrijkste aspecten van het zakendoen in Duitsland doornemen.

=>TIP: Vraag voor deze dienst de Subsidie SIB Marktentree aan en krijg 50% vergoed.

Netwerk

Alleen of samen met u ga ik aan de slag om de juiste partners voor u te vinden. Hiervoor gebruik ik mijn Duits-Nederlands netwerk. Dit netwerk is door de jaren heen door intensieve samenwerking met andere bedrijven en collega’s gegroeid en in veel delen van Duitsland heb ik inmiddels goede contacten.
Mijn netwerk is gespecialiseerd in de branches: maakindustrie / toeleveranciers / hightech / machinebouw / automotive. Ik heb in het verleden samengewerkt met bedrijven uit Noord-Holland die zelf een technisch hoogwaardig product produceren, en hun producten ook wilden afzetten in Duitsland. Vooral in de opstart fase heb ik veel toegevoegde waarde voor deze bedrijven geleverd.

Taaltraining “so ganz nebenbei”

U wilt uw Duitse taalkennis blijven oefenen en verbeteren? Taalkennis opbouwen is een kwestie van durven doen en benutten. Terwijl ik voor u zakenpartner zoek communiceren wij (als u dit op prijs stelt) onder elkaar gewoon in het Duits. Persoonlijke gesprekken, bellen en e-mailen kunnen we in het Duits doen. Zo kunt u “so ganz nebenbei” uw taalkennis opfrissen en verbeteren.

Om contact op te nemen belt u naar: 06/44 69 00 37
of mailt u naar: beate.hering@succesinduitsland.nl

Heeft u een vraag over zakendoen in Duitsland?

MIJN REFERENTIES

Chris van der Gaag

“Beate Hering heeft ons verder geholpen bij het zoeken naar distributiekanalen in Duitsland. Beate heeft zich ons vakgebied, en de wensen die we hebben t.a.v. de potentiële partners, snel eigen gemaakt en is met die kennis aan de slag gegaan.

In een traject van ca 5 maanden heeft ze vele contacten aangeboord, van waaruit een mooie lijst met geïnteresseerde bedrijven is ontstaan. Beate heeft ons in dit proces steeds correct op de hoogte gehouden van haar vorderingen en kwam tijdig met vragen als ze ergens tegen aan liep. Haar achtergrond, Duitse taal en kennis van de Duitse zakelijke gebruiken hebben voor ons deuren geopend die anders gesloten zouden blijven.”

Chris van der GaagManaging Director
Philipine Vinke

“Wil je de markt op in Duitsland? Vergeet alles wat je weet over sales in Nederland…….
Onze pilot ging te langzaam. Bewezen Nederlandse Sales-technieken werkten niet over de grens.
Beate heeft ons enorm geholpen door alles wat zij weet over sales in Duitsland aan ons over te dragen. Ze werd onze partner. Ze verdiepte zich in onze dienst, vertaalde die naar de Duitse doelgroep en nam de moeizame gesprekken van ons over.
Na afloop van het project vatte ze haar conclusies samen, waardoor we nu de markt anders bewerken. Kortom: een top-dienstverlening.”

Philipine VinkeDirecteur HomeShow.de
Joost van der Veen

“I asked Beate Hering to help me with a project regarding the German market and she was very helpful and professional. The work she has done for me included understanding the German market, follow up calls and writing specific text. I would recommend her.”

Joost van der VeenVeen IT Agile Software Projects